WORKSHOPS
Mette Larsen

Foto: Mette Larsen

Det grænseløse strik

Med Mette Larsen – strikkerebelen fra Danmark, Kari Steihaug deltar også under workshopen.

På denne workshop vil vi slippe alle regler og gøre alt det vi ikke må. Ingen opskrift, ingen strikkeprøver, ingen banderoler. Vi vil bryde grænser for hvad strik kan, lære ny strikkeveje og skabe MAGI sammen.

Du bestemmer hvad du vil strikke, jeg medbringer eksempler til inspiration. Du må også medbringe noget strik du vil recycle med det grænseløse strik. Det bliver vildt, og du bliver udfordret. Både i forhold til materialer og ” hvad man plejer”

Hun vil medbringe nogle strikkekits ( så mange jeg kan have i kufferten) og mine strikkemanualer, samt noget Artyarn jeg selv spinder. Du skal samle spændende garner og materialer. Gerne noget du har gemt til et specielt formål. Smykker, kæder, bånd, tørklæder, knapper, stof, din mands ynglingsskjorte og garn. Du kan vælge at gå ALL-IN, men magi kan også opstå i Den norske natur Ånd med spændende naturmaterialer. Du bestemmer (og jeg fører dig ind i en verden af strik du måske aldrig har prøvet før).

Pris       450,-

Sted      Paviljongen (stavkirken)

Dato      Søndag 29. aug
Tid        1115 - 1415

 

 

Farging med syntetiske farger

Med Værbitt

Velkommen til Værbitt fargekurs! Værbitt er kjent for sitt flerfargede garn med navn som "Mikkel Rev", "Ikke tiss på tujaen" og "Skulderputer og høyt hår". I løpet av kurset utforsker vi noen av de uendelig mange mulighetene man har for å farge garn med syntetiske farger. Du lærer å farge semisolide, gradiente, fargeskiftende og spettede farger på nydelig, norsk garn. Målet er at du skal kunne anvende kunnskapen du tilegner deg på kjøkkenbenken hjemme. Kanskje har du en garnfarger i magen? Laila har med materialpakker for salg (150,-).

 

Du må ha på deg klær som tåler en flekk.

 

Pris       Utsolgt

Sted      Kulturhuset

Dato      Lørdag 28. august
Tid        1430 - 1630

 

vaerbitt3.jpeg

Foto: Værbitt

 
workshopkari.png

Stoppested Orkanger 

Med Kari Steihaug

Ta med deg noe du vil reparere til en to timers workshop hvor vi med nål og tråd, stoppesopp eller øse, stopper hull i klær og reparere det som rakna, villstopping, kaller Kari Steihaug det. 

Det handler om tid, forbruk og økologi, det handler om å stoppe og stoppe opp, og om å reparere ordet som forsvant. For stopping er en gammel teknikk, men barn i dag vet ikke hva ordet betyr.

- Hva har skjedd her? spør jeg elevene i 5.klasse og viser dem votten med stopping og sting.

-Ingen anelse, svarer de i kor.

-Har dere hørt om stopping?

-De rister på hodet. Etter en stund, sier ei jente: «Det må iallfall ha noe med trafikklys å gjøre».

En helt «uvanlig» workshop med en helt «uvanlig» kunstner.

Foto: Kari Steihaug

Pris        450,-

Sted       Paviljongen

Dato       Lørdag 28. august
Tid         1145 - 1345

 

Løftestrikk - "slip-stich"

Med Rasa Ziburkute

Rasa Ziburkute som kommer fra Vilnius i Litauen, det er spesielt slip stitch, latvisk flette og baltisk strikketradisjon hun interesserer seg for. Sammen med designerkollega Marianne Skatten driver hun blant annet månedlige strikketreff på Galgen restaurant i Oslo.

 

Vevstrikk, slip stitch, tweedstrikk, bird foot stitch eller mosaikstrikk? Et kjært barn har mange navn. Dette er en lett teknikk med bare rette eller rette og vrange masker som var populær den gang man strikket fram og tilbake på rette pinner. Den har vært særdeles mye brukt i Storbritannia, og kom i Norsk ukeblad sine strikkehefter på 1950-tallet. Teknikken er utmerket til å gi effektfulle detaljer til ellers enkle prosjekter, den gir gode elastiske vrangborder til gensere og luer, egner seg godt til klutestrikk og er suveren til varme sjal og gensere. Den er rett og slett blitt veldig moderne, og er nå også tilpasset strikking på rundpinne. Gode eksempler på dette er Nightshift sjal eller Shifty sweater av Andrea Mowry med mange flere.

https://www.facebook.com/ziburka/

Ferdighetsnivå: passer alle som kan legge opp og strikke rett og vrang

Ha med: favorittgarn i to farger og pinner som passer til, men gjerne ½ nummer større enn du ellers ville brukt. Anbefales å bruke garn til pinne 4-5

På kurset får deltakerne instruksjon, kurshefte med en gratis oppskrift og et prosjekt til hjemmelekse.

rasa.png

Pris       450,-

Sted      Paviljongen (stavkirka)

Dato      Lørdag 28. august
Tid         0930 - 1130

 

 

Foto: Rasa Ziburkute

 
sidsel_edited.png

HOLDBART

Med Sidsel Skjelfjord

Holdbart - er Husflidens satsingsområde i 2019-2022.  Husfliden tenker miljø og klima. 

Workshopen vil handle om HOLDBARE teknikker, og det betyr reparasjon av jakker, gensere og andre plagg vi har lagt strikkeglede i. Produkter som man er glade i og ønsker å forlenge levetiden til. 

Deltagerne må ta med seg plagg de ønsker å reparere, så vil det bli gitt kyndig veiledning. 

Pris        450,-

Sted       Rødehuset  Bårdshaug Herregård

Dato       Søndag . august
Tid         1000 - 1300

 

Foto: Sidsel Skjelfjord

 
Midtnorsk strikkefestival 2016

Foto: Fredrik Skauge

Kveldsete på Fannrem

Med Jon Fredrik Skauge

Jon Fredrik Skauge inviterer oss til et «kveldsete» på sin gård fredags kveld. Her vil dere få oppleve hans helt spesielle gård, få noe servering, sitte sammen og strikke over en god prat i et genuint miljø. Han har også en egen gårdsbutikk «Reinhekla» som du kan besøke. 

 

Det er neppe noen i Norge som har bedre innsikt i landets håndverkshistorie enn denne mannen, med hovedfag i historie, mellomfag i kunsthistorie, drakt og samfunn fra UiB.

 

Transport tur/retur gården er inkludert i prisen. Felles oppmøte i lobbyen på Bårdshaug herregård

Pris        175,-

Sted       Fannrem gård

Dato       Fredag 27.august
Tid         1800 - 2000