Christel Seyfarth

UTSTILLINGER
christel2.jpg
christel.jpg

Foto: Sara Skytte

Christel har gjort strikking til en internasjonal forretning og eksporterer både mønstre og ferdigstrikk til hele verden. – USA er et marked som vokser, sier hun – men jeg hører også fra Australia, Japan, Israel hele Europa, Grønland, ja selv Spania og Italia – gud vite hvor de har hørt om meg.

 

I tillegg til strikkingen driver hun sammen med sin mann Fanø strikkefestival som hvert år samlet 10-15000 deltakere.

 

Folk spør henne ofte om hun er inspirert af Syd Amerika, men det er hun ikke. Hun er inspirert av Fanødrakter, musikk og dans. Hun sier det ikke er noen dypere mening med hennes designs. Det er bare mønstre og farger, da det ensfargede kjeder henne grenseløst. Denne utstillingen har en  fargeprakt du sjelden ser andre steder.

 

DUODU

duoduafrika.png

Foto: DUODU

 

DUODU stiller ut sitt nye 2020 design i den eldre delen av Bårdshaug herregård. Slik får utstillingen et design som passer hånd i hanske med interiør og jakttrofeer fra Christian Thams sitt opphold i Afrika. Gå ikke glipp av denne muligheten, dette blir nærmest for en «verdenspremiere» å gjelde. 

DUODU er kunsthåndverk som løfter en hundreårig strikketradisjon opp i en annen divisjon. Dette er rene kunstobjekter som lever sitt liv i utstillingslokaler rundt omkring i verden.  https://duodu.no/duodu/

 

 

Det «lukter» Afrika av deres 2020 kolleksjon.

 

Kari Steihaug

karisteihaug 1.jpg
karisteihaug.png

Foto: Javier Chavez/NRK

Orkdal kunstforeningen arrangere utstilling av Kari Steihaug i sine lokaler i Orkanger sentrum. Du finner lokalet i gult hus ved Torget i sentrum, se skilt. Og du går dit fra festivalområdet på Bårdshaug Herregård. 

Signe Riisom 

rissomlakrispipe.jpg

Foto:Signe Riisom

Hun betegner seg selv som en «knit artist» - en helt fantastisk artist vi vi si. Vi er glade for å få fått henne til Orkanger. Hun har en stor tilhengerskare i Norge, men har aldri besøkt vårt land før. Nå tar hun med seg hele familien og kommer til Orkanger.

 

Bildene hennes er mest inspirert av følelser og stemninger. Hun lager sjelden en skisse av bildet først, men lar strikkepinnene og fantasien jobbe sammen for å skape det bildet hun har i hodet. Alle portrettene hennes er strikket i 100% ull, delvis fordi den er tilgjengelig i utrolig mange vakre farger og melodier, og delvis fordi ullen utfolder seg så vakkert når den vaskes, mens hun bevarer detaljene i bildet.

 

Om dette bildet er inspirert av festivalens «piker med lakrispiper» vites ikke, men vi lar det illustrere denne knit artistens fantastiske evne til å bruke ullgarn som materiale.