Garnmarked

GARNMARKED

Vi har satt sammen et bredt utvalg av produkter i Orklahallen for garnmarkedet 2021. Garn står selvsagt sentralt. Her er det både norsk og utenlandsk garn av beste kvalitet! Strikkering, tilbehør, mønster, strikkeboller, klær m.m. vil dere også finne. Kun én uke etter at hjemmesiden ble lagt ut, ble hallen fulltegnet. Under presenteres årets stands. 

 

JORUNN JOHANSEN - Jorunn design i skogen

Hun maler bilder i tillegg til å male på porselen. Hun har produkter som krus, skåler, kort, strikkevesker mm. Hun bruker flotte farger med mønster knyttet til hennes store lidenskap, garn og strikking. Se hennes FB profil Jorunn Design, og hennes Instagram profil jorun_design. 

Midtnorsk%2520kultur%2520og%2520strikkef

NY UTSTILLER KOMMER

Les mer:

Kreative-Sting  Liv Elin Lund

Driver firmaet Kreative-Sting på Viggja. Hun stiller med garn og strikkerelaterte varer. Av garn har hun med danske Hjertegarn, Kauni og Manos del Uruguay fra Jarbo. Hun syr strikkevesker, poser og pinneholdere. En kreativ sjel fra vår nabokommune Skaun.

HOLUM GÅRD  Gunn Elin Folland

Hun selger garn og skinnprodukter fra egne sauer. Kommer med ullprodukter, garn, skinn og skinnprodukter. Hennes besetning består av gammelnorsk spælsau og grå trønder sau. En stand med kortreist norsk garn fra blant annet egne Spælsau.

 

Vi er stolt over å ha henne med på laget. Hun kommer fra nabokommunen vår. Et mer kortreist garn skal du lete lenge etter. 

MONICA MORTENSEN

Monicamdesign fra Ørlandet. Hun lager strikkeoppskrifter til barn og voksne. Hun strikker modellene selv. Hun vil selge garn, oppskrifter og garnpakker. Dere vil også få se plagg designet av henne på catwalken. Hun har blant annet designet vår festivalkofte til festivalen i 2018.

FORTUNA  Ellen Haugen Bergsrønning

På Løkken Verk i Orkland Kommune finner du Garnbutikken Fortuna. En garnbutikk med et unikt vareutvalg og med fokus på håndfarget garn. Garnbutikken Fortuna har sitt eget fargeri og farger garn med lokalhistorie fra dalføret. De vil i hovedsak selge håndfarget garn fra eget fargeri.


Garn er livets topping – er deres motto! Derfor har de samlet godbiter fra hele verden i sin nettbutikk og butikk. De ønsker at deres kunder skal kunne velge i de lekreste garnkvaliteter, farger og merker, alt på ett sted.

 Drømmestrikk
Drømmestrikk

press to zoom
gustavogberta
gustavogberta

press to zoom
 Drømmestrikk
Drømmestrikk

press to zoom
1/2

GUSTAV&BERTA

Vi ønsker å motivere og inspirere strikkere på alle nivåer med farger, design og fine detaljer. Vi blir selv inspirert når andre inspireres, og det er fantastisk å høre at nybegynnere, som alltid har ønsket å strikke, kaster seg ut i det. 

 

Målet vårt er å videreføre strikking til nye generasjoner, og vi bruker tradisjonelle teknikker kombinert med en moderne twist.

Grunnlaget for kreativ utvikling legges tidlig i barneårene. Det å skape noe selv gir mestringsfølelse. Dette gjelder også oss. Inspirasjon stimulerer vår kreativitet, og vi bruker minst like mye tid på å la oss inspirere, som på selve strikkingen og oppskriften. Uten inspirasjon blir det lite og kanskje ingen motivasjon til å arbeide, produsere eller skape noe nytt. 

MOODS OF COLORS 

Førsteklasses kvalitetsgarn håndfarvet med mye kjærlighet og farge glede!

 

Lilja har farget garn og drevet firmaet på heltid siden 2016 og driver det alene fra den svenske landsbygda og bor litt utenfor en sted som heter Koppom, midt mellom Oslo og Karlstad. 

Hun farger garn fra England og Falklandsöyene med nöye utvalgte produsenter. Har også ökologisk og helt ubehandlet garn fra flere forskjellige saueraser. Alle i meget höy kvalitet og myke fiber. Hun farger alt med syre-reaktive farger. 

Hun forhandler også strikkepinner og strikkesett fra ChiaoGoo.

https://www.moodsofcolors.com/

https://www.facebook.com/moodsofcolors/

 

GARNKISTA  Lill Chatrin Schei

Garnkista + Lillcat Design = sant

Jeg lærte meg å strikke når jeg var 5 år gammel av mamma og mormor og jeg hadde stor interesse. Siden har jeg strikket, heklet, sydd og laget egne ting til duker og meg selv og andre. Lillcat er en forkortelse av navnet mitt og mitt alter ego på nett, derfor var det naturlig å bruke det som designnavn når jeg i 2012 begynte å legge ut mine design for salg på Ravelry. Etterhvert meldte ønsket seg om å kunne selge garn sammen med designene mine og i februar 2016 startet jeg Garnkista.no som nettbutikk. Det har jeg ikke angret et sekund på. Jeg har også et lite garnfargeri hjemme på kjøkkenbenken, der leker jeg meg med nye fargekombinasjoner og er i stadig utvikling. Garnet jeg farger på er kvalitetsgarn  som jeg importerer fra Tyskland, England og Danmark i tillegg til norsk garn fra Hillesvåg.

 

Jeg har alt fra tynt nylonforsterket sokkegarn til ren merinoull i DK tykkelse. Merinoulla som jeg bruker er garantert mulesingfri. Det er så givende å få lov til å være kreativ i hverdagen og samtidig disponere tiden sin til noe så hyggelig som garn og pinner. 

Instagram: Lillcat og Garnkista.no Facebook: Lillcat Design

doudou.png

DOUDOU - kjøpe designeklær?

En eneståendemulighet til å kjøpe helt spesielle klær.

DUODU sier de er stolte over å være med på å videreutvikle håndverket strikking. De benytter tradisjonell mønsterstrikk, men også en teknikk der fargene tilføres i etterkant, uavhengig av maskestrukturen. Den teknikken de bruker er tidkrevende, og er et resultat av omfattende eksperimentering, nøyaktige og omfattende utregninger og lang erfaring med materialet.

 

Se: https://duodu.no/bestilling/

knapper.jpg

ELSE RASMUSSEN fra Danmark

Jeg laver keramikknapper, garnskåle og keramik der ligner strik. Med garnskålene kan man holde styr på garnet når man strikke, og keramikknapper findes i mange forskellige farver og størrelser, så man næsten altid kan finde en knap der passer. 

Mine  krus, vaser, skåle m.m. har aftryk efter strik. Det ligner strik, så man  på afstand ikke kan se forskel, og  bliver overrasket når man rører ved det. Alt er stentøj, så det kan holde til at blive brugt og komme i opvaskemaskinen.

 

Se: http://www.elser.dk/

KARIN FLATØY SVARSTAD

Karin har arbeidet med ull som hovedmateriale i mer enn 25 år. Hun er en ettertraktet formidler. Hun ble i februar og mars 2019 invitert til Minnesota i USA for å holde foredrag og undervise. Hun skal selvsagt holde foredrag hos oss også, men vil samtidig ha en stand under festivalen. Vi er spent på hvilke produkt hun har med seg.

YSTABØ GULL

Det hele startet med at jeg syntes det var trist at min samboer nesten måtte betale for å bli kvitt ulla som ble klippet av sauene han hadde på gården, fordi spesielt den mørke ulla ikke var til bruk for noe. 
Når strikkebølgen slo til for fullt igjen ble man jo også mer bevisst på den fantastiske kvaliteten som er i den norske ulla, og at mesteparten blir sendt ut av landet. 

I dag drives Ystabø Gull av Ruth Iris sammen med mor Inger. Vi har håndfarget alt selv med syrefarger, garnet blir spunnet av Hillesvåg Ullvarefabrikk. I hovedsak lokal ull fra Norsk Pelssau samt noe Spelsau. 

I tillegg har vi tatt inn noe sokkegarn som vi håndfarger selv.

 

https://www.ystabogull.no/

YVONNE KRISTIANSEN

Yvonne presenterer seg selv gjennom denne videoen

https://www.youtube.com/watch?v=TRqT5-fJAoc

 

 

Ønsker du å se hennes utvalg av garn og produkter, se her: https://www.garntrollet.no/

Yvonne driver sin butikk i lokalene «Kaffebrenneriet» tilhørende Nordmøre museum. Her kan du handle i maritime omgivelser.

ANNA VASKO

Vår venn fra Finland. Besøkte vår festival i 2018. Hennes finske garn ble meget populært. Anna er tekstilartist og naturlig byggmester. Hun farger ullen med bare naturlige farger

 

Les mer om henne her: aurinkokehra.fi/sv
https://www.facebook.com/aurinkolanka  

  

Hun kommer med blant annet: Aurinkokehrä kamgarn är 100% finsk ull, färgat med ekocertifierade naturfärgämnen. Aurinkokehrä betyder ungefär ”Solspunnet”, men hänvisar även till urgamla solsymboler. De läckra nyanserna i kollektionen kommer från etiskt och ekologiskt producerade naturfärgämnen, tryggt och giftfritt. Den hållbara, rena, mjuka ullen kommer huvudsakligen från finska lantrasfår. Ullens naturliga färger kompletterar och fördjupar nyanserna från växtvärlden. Ullen kommer från små gårdar och för kamgarnet väljs bara den finaste kvalitén. De korta fibrerna kammas bort. Detta bidrar till att Aurinkokehrä garnen är speciellt mjuka.

 

Ny UTSTILLER KOMMER 

Ny kommer

 

INVGILL FRELAND - strikkedesigner

Navnet mitt er Ingvill Freland, jeg bor i Sørli i Lierne kommune, en vakker fjellkommune ved svenskegrensa i Midt-Norge. 

Jeg er strikkedesigner, og selger mine design gjennom flere ulike kanaler både nasjonalt og internasjonalt. Samt at jeg driver nettbutikken Strikkekista.no der jeg også selger en del garn til designene mine.

 

Jeg er i mitt ess når jeg får boltre meg i garn av ulike kvaliteter og farger, og la kreativiteten boble. Liker å sette meg med et nøste og pinner og leke meg fram til en ny teknikk eller bruke en kjent teknikk for så å skape nye struktur. Jeg lager design til både dame, herre og barn.

Vil stille meg egne designede plagg på catwalken.

 

VÆRBITT

«Værbitt er et mikrofargeri og en nisjebutikk i norsk ullgarn, lokalisert på idylliske Lilleborg torg i Oslo. Med oss til markedsplassen har vi kortreist, håndfarga garn av eget merke, og i kjente norske kvaliteter fra våre lokale spinnerier. I tillegg har vi med strikkepakker, håndlagede maskemarkører, strikkebager fra Maur Oslo, strikkemagasiner, vintage glassknapper, Hiya Hiya-pinner og mer!

 

Følg de gjerne på Instagram: @varbitt og på nettsiden www.varbitt.no

 

PROJO AS

Projo fører garn og mønstre i fra hele verden samt norske leverandører. Cascade, Kauni, Filcolana, Du Store Alpakka, Shoppel Wolle, Opal, Malabrigo, Wollmeise, Jarbo,Opal Sokkegarn, Rauma/PT-design, Kauni, strikkepinner m.m.

https://www.facebook.com/pg/Projo.no/about/?ref=page_internal

https://projo.no/?fbclid=IwAR1XgWVYRV-bAaTrBTalPsfBTAf9j6YgmgCoep9lrlY7L53ZuZ6U68UUhSM

ARNHILD SKATVEDT AS

Arnhild har utgitt en bok som ble en suksess. Dette er strikkeboken med noe ekstra. Her finner du oppskrifter på rundt 50 ulike plagg - både helt nye som aldri før har blitt vist og flere av Arnhild Skatvedts klassikere. I tillegg er dette en bok som har en viktig historie å fortelle. En historie om hvordan mangel på energi ble omgjort til skapende energi. En historie om tapt identitet og om hvor den ble gjenfunnet. Arnhilds personlige historie - om hvordan langvarige følgesykdommer etter kreft har gjort henne til den hun er i dag. Anerkjent strikkedesigner, nettbutikkeier og modell for egne plagg. 

 

 

 

 

Finn hennes store utvalg her: https://www.arnhildskatvedt.no

 

1/2

PEGGYS PATCHWORK - Peggy Jørgenson

Med mer enn 25 års erfaring med patchwork, har Peggy de senere år deltatt på en rekke markeder, som Martnan i Trondheim og diverse julemarkeder med varer som  er produsert på syrommet på Kattem. De mest populære produktene har vært strikkerelaterte.

 

Hun kommer derfor til Kultur- og strikkefestivalen med både gamle og nyutviklede strikkerelaterte podukter. Varesortimentet vil være strikkevesker, strikkepinnemapper, prosjektposer og andre oppbevaringssystemer.

KATE FREDRIKSEN

Møter med håndfarget garn, eget design mønstre og sydde strikkeposer.

Kate er en voksen dame som elsker farger, strikking og skravling. Garnet blir vasket, farget og skylt med omhu på kjøkkenet hennes.  Favorittstrikken hennes er med 2 eller flere farger, noe mønstrene hennes bærer preg av. Hun strikker alt mulig, men trives best med småting og pinne 2,5. 

 

 

Les mer: www.katesindesign.no

 

 

 

 

2JINTER

Karin Mertz Pladsen og Hanne Senstad, er 2jinter som syr ullkjoler med gamle strikkeklær og ullstoffer produsert i Østerrike. Alle kjolene er makeløse, De lager ikke to like.

Deres lidenskapelige hobby er å sy nye kjoler av gamle kofter. De har deltatt på flere utstillinger blant annet på Skimuseet i Holmenkollen med utstillingen "Fra varme minner til makeløse ullkjoler" som omfattet 11 ullkjoler av 4 OL-gensere fra OL på Lillehammer.

Les mer: www.2jinter.no

 

BUGLAS DESIGN - Janne Wie

Personen bak Buglas Design Janne Wie har i en årrekke designet til strikking, hekling og søm. Dette gjenspeiler produktene som hun presenterer på festivalen. Mønster til puter har vært den største delen av det som har vært lagd. Flaskefrakker og grytekluter finnes det også et rikelig utvalg av. De siste årene har strikkeposer i mange farger og fasonger dukket frem. Mesteparten er redesign av gardiner, duker, strikkede plagg og broderte ting. Hun har også andre ting til strikkere som rundpinneoppheng og maskemarkører med tilhørende poser.

 

MARGARET MAALØ - vår lokale keramiker

Margaret bor og har verksted Meldal.

 

Hun har utdannelse som allmennlærer med hovedvekt på kunst og håndverk fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, og fagutdannelse innen keramikk og design fra Vestfold. Hun arbeider med keramikk som har et funksjonelt uttrykk. Keramikken gjenspeiler det som interesserer henne for øyeblikket. På festivalen presenterer hun garnboller, gode kopper, små og store skåler til strikkestunden og et fat lurer seg nok også med.

 

 

Dere kan også følge henne på instagramkontoen #petrablom70.

 

KNITLOVE - Tone Fiskaa Lenschow

For noen år siden kjente hun et skrikende behov for orden i strikkepinnene sine, da ble idéen til Knitlove strikkepinneoppbevaring født. Hun ville ha et system hvor hun kunne organisere pinnene sine etter pinnenummer, altså, samle alle pinnene i hvert pinnenummer på et sted. Det ble til individuelle strikkepinnemapper, som hun i sin tur samlet i en Knitlove strikkepinne bag. En slik bag rommer absolutt alle strikkepinnene hennes, samt alt av ekstra utstyr som wirer, stoppere, maskemarkører, saks, målbånd og diverse. Det er en mappe lett å ta med seg i strikkebagen når man holder på med et prosjekt som trenger flere typer pinner, som f.eks. lange og korte rundpinner og settpinner.

 

Tone driver Knitlove https://www.knitlove.no/ved siden av jobben sin på NTNU i Trondheim.

 

BARE TØFLER - Tone Natland Fagerhaug

Hun og mannen Tom drive firmaet «Bare tøfler AS» sammen. Tøffeleventyret startet da Tone ga Tom hjemmelaga tova tøfler første julen de ble sammen. Etter hvert ble det flere som ville ha Tones tova tøfler, og etterspørselen ble større enn det Tone selv klart å lage. Slik fant de ut at det var et ganske begrenset utvalg av gode håndlagde ulltøfler å få kjøpe både i fysiske butikker og på nett. Utvalget av tøffeloppskrifter, spesielt tova tøfler, var ganske magert. Derfor startet de likeså godt nettbutikken www.baretofler.noen nett butikk for tøffelelskere som foretrekker håndlagde tøfler av naturmaterialer. 

 

De har tøffeloppskrifter som Tone har designet, garn som passer til, skinnsåler, antiskli og annet utstyr. De tilbyr også ferdig håndlagde tøfler for tøffelelskere som ikke har tid eller lyst til å lage tøfler selv. De ta med til festivalen oppskrifter, diverse utstyr til å lage tøfler og et utvalg av tova tøfler.

 

HAVREBARNA

 

Vi er to venninner (en lege og en fysioterapeut) i Trondheim som står bak den nyoppstartede bedriften Havrebarna som designer og selger oppskrifter til baby og barn 0-12 år.

 

Vi tilbyr oppskrifter på norsk, svensk, dansk og engelsk. I løpet av 6 måneder har vi fått over 2000 følgere på Instagram. Vi har store planer og drømmer for Havrebarna og ønsker derfor å nå ut til enda flere. 

Se hjemmesiden deres her: www.havrebarna.no

NORSK STRIKKEFORBUND

Vi er glad for å ha fått med strikkeforbundet under festivalen. Som sikkert mange vet har forbundet som formål å være et uavhengig forbund som ønsker å ivareta norsk strikkekultur og tradisjon. Forbundet skal fremme medlemmenes interesser gjennom å videreføre kunnskap og ferdigheter innen strikking på alle nivåer. Her er det mulig å hente informasjon, komme med forslag og ideer og selvsagt bli medlem.

 

 

 

https://www.facebook.com/norskstrikkeforbund

 

HER KOMMER NY UTSTILLER

Ny utstiller kommer

 

STRIKKEZILLA

Strikkezilla design er Tina og Veronika, vi designer strikkeoppskrifter og lekre, nyttige strikkedingser. Tanken vår er at praktisk og pent går hånd i hånd, og det går igjen i alt du finner hos oss.

 

Vi reiser land og strand rundt med kofferter fulle av strikkeglede, lykke og smarte løsninger. Noen har vi funnet på selv, andre har noen andre funnet på for oss. Felles for alt vårt er at det er fine ting til fine folk!"

 

KATE ROBERTSEN

Jeg spinner, strikker, vever av alt jeg har fått fra egne sauer. Jeg har villsauer, og tar utgangspunkt i disse. Mulig jeg kan stille med villsauskinn til festivalen. Har kardebånd for salg, garn, både fra Selbu Spinneri og egetspunnet garn. Kommer til å spinne når jeg sitter på garnmarkedet også. Bor i Leksvik, men har sauene med meg på ferie til Barøya der de beiter om sommeren. Vi snakkes på festivalen. 

 

AMANDAPROSJEKTET

Prosjektet ble til i 2010, og har spredd seg til hele landet, og de fleste sykehus. I dag leverer prosjektet tepper, luer, sokker, votter, koser og mere til over 300 sengeplasser over hele Norge.Alle sykehusene rundt om i landet har kontaktpersoner som samler inn bidrag, vasker og sorterer de, og leverer inn til sine respektive sykehus. Amandaprosjektet St. Olavs Hospital og Levanger har egen Facebooks ide med over 1000 medlemmer. 

Prosjektet samles flere ganger på strikkekafe hvor de strikker bidrag til prosjektet i sosialt samvær. De utveksler erfaringer, prøver ut nye oppskrifter og kommer med nye ideer.

Besøk deres stand og gjør deg kjent med dette fantastiske prosjektet.

 

UNIQ GARN

UniQ Garn ønsker å jobbe etter en etisk og bærekraftig tankegang som setter kvalitet i fokus. Våre hovedleverandører er Camarose, Gepard og Filcolana, samt at vi har garn fra Jærbo (Istex), Drops, Permin og vårt eget håndfargede garn. Vi er helt nyoppstartede, så det kommer nok flere til etterhvert. 

 

Vi har også unike prosjektposer av Humlesurr_design, laget opp til oss, samt at vi lager maskemarkører selv. Oxana har også et eget bamsemakeri; Snaustrinda Bamsemakeri, og jeg lager mønster gjennom Søt Chili Design.

 

Vi har en andreetasje i butikken, hvor vi har laget strikkestue. Der skal vi også holde strikkekafeer og kurs.