GARNMARKED

Vi har satt sammen et bredt utvalg av produkter i Orklahallen for garnmarkedet 2019. Garn står selvsagt sentralt. Her er det både norsk og utenlandsk garn av beste kvalitet! Strikkering, tilbehør, mønster, strikkeboller, klær m.m. vil dere også finne. Kun én uke etter at hjemmesiden ble lagt ut, ble hallen fulltegnet. Under presenteres årets stands. 

 
1/2

JORUNN JOHANSEN - Jorunn design i skogen

Hun maler bilder i tillegg til å male på porselen. Hun har produkter som krus, skåler, kort, strikkevesker mm. Hun bruker flotte farger med mønster knyttet til hennes store lidenskap, garn og strikking. Se hennes FB profil Jorunn Design, og hennes Instagram profil jorun_design. 

VOTTEBLOKKERE  Knitography

Hun driver med tekstilkunst og håndverk, og har laget en reproduksjon av blokkerne fra Selbu Museum. De ble brukt for å standardisere størrelsen på vottene som Selbu Husflidslag lagde og solgte i Norge og internasjonalt. Disse blokkerne lager hun av bjørketre fra egen gård. De er håndlaget fra begynnelse til slutt og etter siste glattpussing, settes de inn med en blanding av bivoks og olje for å motstå fuktig strikketøy.

1/3

Kreative-Sting  Liv Elin Lund

Driver firmaet Kreative-Sting på Viggja. Hun stiller med garn og strikkerelaterte varer. Av garn har hun med danske Hjertegarn, Kauni og Manos del Uruguay fra Jarbo. Hun syr strikkevesker, poser og pinneholdere. En kreativ sjel fra vår nabokommune Skaun.

1/2

HOLUM GÅRD  Gunn Elin Folland

Hun selger garn og skinnprodukter fra egne sauer. Kommer med ullprodukter, garn, skinn og skinnprodukter. Hennes besetning består av gammelnorsk spælsau og grå trønder sau. En stand med kortreist norsk garn fra blant annet egne Spælsau.

 

Vi er stolt over å ha henne med på laget. Hun kommer fra nabokommunen vår. Et mer kortreist garn skal du lete lenge etter. 

1/3

MONICA MORTENSEN

Monicamdesign fra Ørlandet. Hun lager strikkeoppskrifter til barn og voksne. Hun strikker modellene selv. Hun vil selge garn, oppskrifter og garnpakker. Dere vil også få se plagg designet av henne på catwalken. Hun har blant annet designet vår festivalkofte til festivalen i 2018.

1/3

FORTUNA  Ellen Haugen Bergsrønning

Ellen driver garnbutikken Fortuna på Løkken Verk i Meldal Kommune i Sør-Trøndelag. Ca. 7mil sør for Trondheim Fra oppstart i 2012 har hun utviklet en butikk med et stort utvalg av garn som: 

De vil i hovedsak selge håndfarget garn fra eget lager, men også spennende garn fra eget sortiment som Hedgehog Fibres, Wollmeise og mulig Garnsurr.

Garn er livets topping – er deres motto! Derfor har de samlet godbiter fra hele verden i sin nettbutikk. De ønsker at deres kunder skal kunne velge i de lekreste garnkvaliteter, farger og merker, alt på ett sted.

SPØTEGARN - Maren Dvergsdal

Maren stiller med håndfarget garn, og egne oppskrifter.

 

Maren er en del av en familiedrevet nettbutikk. Hun står for det meste av farging av garn, med litt hjelp fra sin søster. Hennes mor designer strikkeoppskrifter på klesplagg til voksen og barn. Dette er en kreativ familie med et strikketøy i hendene til så og si enhver tid. Nå ønsker de å dele sitt flotte garn med flere. De har flere typer garn som de farger på, både med og uten Superwash. De farger med syrefarger for et godt og holdbart produkt med liten miljøpåvirkning. 

1/1

MOODS OF COLORS 

Førsteklasses kvalitetsgarn håndfarvet med mye kjærlighet og farge glede!

 

Lilja har farget garn og drevet firmaet på heltid siden 2016 og driver det alene fra den svenske landsbygda og bor litt utenfor en sted som heter Koppom, midt mellom Oslo og Karlstad. 

Hun farger garn fra England og Falklandsöyene med nöye utvalgte produsenter. Har også ökologisk og helt ubehandlet garn fra flere forskjellige saueraser. Alle i meget höy kvalitet og myke fiber. Hun farger alt med syre-reaktive farger. 

Hun forhandler også strikkepinner og strikkesett fra ChiaoGoo.

https://www.moodsofcolors.com/

https://www.facebook.com/moodsofcolors/

 

GARNKISTA  Lill Chatrin Schei

Garnkista + Lillcat Design = sant

Jeg lærte meg å strikke når jeg var 5 år gammel av mamma og mormor og jeg hadde stor interesse. Siden har jeg strikket, heklet, sydd og laget egne ting til duker og meg selv og andre. Lillcat er en forkortelse av navnet mitt og mitt alter ego på nett, derfor var det naturlig å bruke det som designnavn når jeg i 2012 begynte å legge ut mine design for salg på Ravelry. Etterhvert meldte ønsket seg om å kunne selge garn sammen med designene mine og i februar 2016 startet jeg Garnkista.no som nettbutikk. Det har jeg ikke angret et sekund på. Jeg har også et lite garnfargeri hjemme på kjøkkenbenken, der leker jeg meg med nye fargekombinasjoner og er i stadig utvikling. Garnet jeg farger på er kvalitetsgarn  som jeg importerer fra Tyskland, England og Danmark i tillegg til norsk garn fra Hillesvåg.

 

Jeg har alt fra tynt nylonforsterket sokkegarn til ren merinoull i DK tykkelse. Merinoulla som jeg bruker er garantert mulesingfri. Det er så givende å få lov til å være kreativ i hverdagen og samtidig disponere tiden sin til noe så hyggelig som garn og pinner. 

Instagram: Lillcat og Garnkista.no Facebook: Lillcat Design

DOUDOU - kjøpe designeklær?

En eneståendemulighet til å kjøpe helt spesielle klær.

DUODU sier de er stolte over å være med på å videreutvikle håndverket strikking. De benytter tradisjonell mønsterstrikk, men også en teknikk der fargene tilføres i etterkant, uavhengig av maskestrukturen. Den teknikken de bruker er tidkrevende, og er et resultat av omfattende eksperimentering, nøyaktige og omfattende utregninger og lang erfaring med materialet.

 

Se: https://duodu.no/bestilling/

KNIT ME - Trine Johnsen

Trine fører garn fra Peru. Dette er garn som ikke er utsatt for kjemisk superwash behandling. Sauene som har donert den fine ulla har ikke blitt utsatt for mulesing.

 

Trine stiller med garn, garnpakker og tilbehør. Hun har også gitt ut bøker, siste bok er «Strikk med kjærlighet» Hun stiller med en stor stand full av «godsaker».

1/3

KARIN FLATØY SVARSTAD

Karin har arbeidet med ull som hovedmateriale i mer enn 25 år. Hun er en ettertraktet formidler. Hun ble i februar og mars 2019 invitert til Minnesota i USA for å holde foredrag og undervise. Hun skal selvsagt holde foredrag hos oss også, men vil samtidig ha en stand under festivalen. Vi er spent på hvilke produkt hun har med seg.

1/4

THOMAS VANGEN

Thomas driver med tredreiing av strikkerelaterte produkter❤️Vi er oppriktig glad for endelig å ha fått med Thomas på laget. Han kommer blant annet med: Garnboller, Garnsnurrer, Pinnesamlere, Maskestopper, Blokkebrett, Nøstepinner, Nålehylster og Stoppesopp.

1/3

YVONNE KRISTIANSEN

Yvonne presenterer seg selv gjennom denne videoen

https://www.youtube.com/watch?v=TRqT5-fJAoc

 

 

Ønsker du å se hennes utvalg av garn og produkter, se her: https://www.garntrollet.no/

Yvonne driver sin butikk i lokalene «Kaffebrenneriet» tilhørende Nordmøre museum. Her kan du handle i maritime omgivelser.

1/4

ANNA VASKO

Vår venn fra Finland. Besøkte vår festival i 2018. Hennes finske garn ble meget populært. Anna er tekstilartist og naturlig byggmester. Hun farger ullen med bare naturlige farger

 

Les mer om henne her: aurinkokehra.fi/sv
https://www.facebook.com/aurinkolanka  

  

Hun kommer med blant annet: Aurinkokehrä kamgarn är 100% finsk ull, färgat med ekocertifierade naturfärgämnen. Aurinkokehrä betyder ungefär ”Solspunnet”, men hänvisar även till urgamla solsymboler. De läckra nyanserna i kollektionen kommer från etiskt och ekologiskt producerade naturfärgämnen, tryggt och giftfritt. Den hållbara, rena, mjuka ullen kommer huvudsakligen från finska lantrasfår. Ullens naturliga färger kompletterar och fördjupar nyanserna från växtvärlden. Ullen kommer från små gårdar och för kamgarnet väljs bara den finaste kvalitén. De korta fibrerna kammas bort. Detta bidrar till att Aurinkokehrä garnen är speciellt mjuka.

 

1/2

AMADEUS ANGORA - i Vuku

PETER OG PAULINA VISSER kommer fra Nederland og driver nå egen gård og firmaet Amadeus Angorai Vuku. Bedriften har ca. 50 Angora kaniner. De produserer garn fra kaninene og er tilknyttet «Bønder i Byen». Foruten eget garn selger de hatter, skjerf, hansker og babyklær. 

Les mer: www.amadeus-angora.com   

 

1/3

INVGILL FRELAND - strikkedesigner

Navnet mitt er Ingvill Freland, jeg bor i Sørli i Lierne kommune, en vakker fjellkommune ved svenskegrensa i Midt-Norge. 

Jeg er strikkedesigner, og selger mine design gjennom flere ulike kanaler både nasjonalt og internasjonalt. Samt at jeg driver nettbutikken Strikkekista.no der jeg også selger en del garn til designene mine.

 

Jeg er i mitt ess når jeg får boltre meg i garn av ulike kvaliteter og farger, og la kreativiteten boble. Liker å sette meg med et nøste og pinner og leke meg fram til en ny teknikk eller bruke en kjent teknikk for så å skape nye struktur. Jeg lager design til både dame, herre og barn.

Vil stille meg egne designede plagg på catwalken.

 

VÆRBITT - Laila Yvonne Henriksen

Værbitt er en liten bedrift som selv produserer varene som selges på festivaler. Du finner butikken i Oslo, en nisjebutikk innen norsk ull. Ull uten tull, med andre ord. Garnet er kortreist, lokalt produsert ved norske spinnerier, og det er spunnet av ull fra sauene som beiter i utmark og på jorder, ved havet og til fjells i vårt karrige land. Og ulla, den er sterk, blank og myk. Selv den med sart og myk hud trenger ikke frykte. De vi har deilig garn av norsk lammeull, der kun den aller fineste ulla har blitt plukket ut. Værbitt har garn av norsk merino. De kommer blant annet med sitt eget håndfarget garn, strikkepinner, håndsydde strikkevesker, glassknapper og mer.

1/2

PROJO AS

Projo fører garn og mønstre i fra hele verden samt norske leverandører. Cascade, Kauni, Filcolana, Du Store Alpakka, Shoppel Wolle, Opal, Malabrigo, Wollmeise, Jarbo,Opal Sokkegarn, Rauma/PT-design, Kauni, strikkepinner m.m.

https://www.facebook.com/pg/Projo.no/about/?ref=page_internal

https://projo.no/?fbclid=IwAR1XgWVYRV-bAaTrBTalPsfBTAf9j6YgmgCoep9lrlY7L53ZuZ6U68UUhSM

1/3

ARNHILD SKATVEDT AS

Arnhild har utgitt en bok som ble en suksess. Dette er strikkeboken med noe ekstra. Her finner du oppskrifter på rundt 50 ulike plagg - både helt nye som aldri før har blitt vist og flere av Arnhild Skatvedts klassikere. I tillegg er dette en bok som har en viktig historie å fortelle. En historie om hvordan mangel på energi ble omgjort til skapende energi. En historie om tapt identitet og om hvor den ble gjenfunnet. Arnhilds personlige historie - om hvordan langvarige følgesykdommer etter kreft har gjort henne til den hun er i dag. Anerkjent strikkedesigner, nettbutikkeier og modell for egne plagg. 

 

 

 

 

Finn hennes store utvalg her: https://www.arnhildskatvedt.no

 

1/2

VESTAVIND/ØSTAVIND - Nina Elisabeth Igleson

Hun stiller med strikkbager, tynne ullsokker og maskemarkører. Hun er i startfasen av virksomheten i firmaet sitt, men lover å komme med mye nytt og spennende i august 2020. 

Hun skriver hun har passert 50 og har måtte funnet en rolig livsrytme med fokus på helse og meningsfulle aktiviteter. Drømmen hennes er å la hverdagslivet blomstre i kreative prosjekter med fokus på at »selvlaget er vellaget».

 

 

 

 

 

1/1

KATE FREDRIKSEN

Møter med håndfarget garn, eget design mønstre og sydde strikkeposer.

Kate er en voksen dame som elsker farger, strikking og skravling. Garnet blir vasket, farget og skylt med omhu på kjøkkenet hennes.  Favorittstrikken hennes er med 2 eller flere farger, noe mønstrene hennes bærer preg av. Hun strikker alt mulig, men trives best med småting og pinne 2,5. 

 

 

Les mer: www.katesindesign.no

 

 

 

 

1/2

2JINTER

Karin Mertz Pladsen og Hanne Senstad, er 2jinter som syr ullkjoler med gamle strikkeklær og ullstoffer produsert i Østerrike. Alle kjolene er makeløse, De lager ikke to like.

Deres lidenskapelige hobby er å sy nye kjoler av gamle kofter. De har deltatt på flere utstillinger blant annet på Skimuseet i Holmenkollen med utstillingen "Fra varme minner til makeløse ullkjoler" som omfattet 11 ullkjoler av 4 OL-gensere fra OL på Lillehammer.

Les mer: www.2jinter.no

 

1/1

BURGAS DESIGN - Janne Wie

Personen bak Buglas Design Janne Wie har i en årrekke designet til strikking, hekling og søm. Dette gjenspeiler produktene som hun presenterer på festivalen. Mønster til puter har vært den største delen av det som har vært lagd. Flaskefrakker og grytekluter finnes det også et rikelig utvalg av. De siste årene har strikkeposer i mange farger og fasonger dukket frem. Mesteparten er redesign av gardiner, duker, strikkede plagg og broderte ting. Hun har også andre ting til strikkere som rundpinneoppheng og maskemarkører med tilhørende poser.

 

1/3

MARGARET MAALØ - vår lokale keramiker

Margaret bor og har verksted Meldal.

 

Hun har utdannelse som allmennlærer med hovedvekt på kunst og håndverk fra Høgskolen i Sør-Trøndelag, og fagutdannelse innen keramikk og design fra Vestfold. Hun arbeider med keramikk som har et funksjonelt uttrykk. Keramikken gjenspeiler det som interesserer henne for øyeblikket. På festivalen presenterer hun garnboller, gode kopper, små og store skåler til strikkestunden og et fat lurer seg nok også med.

 

 

Dere kan også følge henne på instagramkontoen #petrablom70.

 

1/2

KNITLOVE - Tone Fiskaa Lenschow

For noen år siden kjente hun et skrikende behov for orden i strikkepinnene sine, da ble idéen til Knitlove strikkepinneoppbevaring født. Hun ville ha et system hvor hun kunne organisere pinnene sine etter pinnenummer, altså, samle alle pinnene i hvert pinnenummer på et sted. Det ble til individuelle strikkepinnemapper, som hun i sin tur samlet i en Knitlove strikkepinne bag. En slik bag rommer absolutt alle strikkepinnene hennes, samt alt av ekstra utstyr som wirer, stoppere, maskemarkører, saks, målbånd og diverse. Det er en mappe lett å ta med seg i strikkebagen når man holder på med et prosjekt som trenger flere typer pinner, som f.eks. lange og korte rundpinner og settpinner.

 

Tone driver Knitlove https://www.knitlove.no/ved siden av jobben sin på NTNU i Trondheim.

 

1/4

BARE TØFLER - Tone Natland Fagerhaug

Hun og mannen Tom drive firmaet «Bare tøfler AS» sammen. Tøffeleventyret startet da Tone ga Tom hjemmelaga tova tøfler første julen de ble sammen. Etter hvert ble det flere som ville ha Tones tova tøfler, og etterspørselen ble større enn det Tone selv klart å lage. Slik fant de ut at det var et ganske begrenset utvalg av gode håndlagde ulltøfler å få kjøpe både i fysiske butikker og på nett. Utvalget av tøffeloppskrifter, spesielt tova tøfler, var ganske magert. Derfor startet de likeså godt nettbutikken www.baretofler.noen nett butikk for tøffelelskere som foretrekker håndlagde tøfler av naturmaterialer. 

 

De har tøffeloppskrifter som Tone har designet, garn som passer til, skinnsåler, antiskli og annet utstyr. De tilbyr også ferdig håndlagde tøfler for tøffelelskere som ikke har tid eller lyst til å lage tøfler selv. De ta med til festivalen oppskrifter, diverse utstyr til å lage tøfler og et utvalg av tova tøfler.

 

1/1

NINA HARTWICH

 

Hun er uddannet på Hellerup Textil Akademi, hvor hun havde tilskæring som hovedfag og maskinstrik som bifag. Hun  arbejdet fuld tid med strikdesign for bl.a. Permin og Strikkemagasinet. Hun har desuden udgivet en bog med modeller til damer i alle størrelser (Klædestykker) samt flere modeller i eget navn. 

 

Mange af hennes designs præsenterer hun på hhv. Instagram (@knitdesignbyninette) og Facebook (KnitDesign by Ninette). Designs og bøger i eget navn ses og forhandles på www.knitdesignbyninette.com.

 

Mange modeller strikkes oppefra og ned når det er muligt, især fordi det giver mindre monteringsarbejde og bedre mulighed for tilpasning undervejs for dem der strikker et givent design. 

 

1/1

NINA HARTWICH

 

Hun er uddannet på Hellerup Textil Akademi, hvor hun havde tilskæring som hovedfag og maskinstrik som bifag. Hun  arbejdet fuld tid med strikdesign for bl.a. Permin og Strikkemagasinet. Hun har desuden udgivet en bog med modeller til damer i alle størrelser (Klædestykker) samt flere modeller i eget navn. 

 

Mange af hennes designs præsenterer hun på hhv. Instagram (@knitdesignbyninette) og Facebook (KnitDesign by Ninette). Designs og bøger i eget navn ses og forhandles på www.knitdesignbyninette.com.

 

Mange modeller strikkes oppefra og ned når det er muligt, især fordi det giver mindre monteringsarbejde og bedre mulighed for tilpasning undervejs for dem der strikker et givent design. 

 

1/1

NINA HARTWICH

 

Hun er uddannet på Hellerup Textil Akademi, hvor hun havde tilskæring som hovedfag og maskinstrik som bifag. Hun  arbejdet fuld tid med strikdesign for bl.a. Permin og Strikkemagasinet. Hun har desuden udgivet en bog med modeller til damer i alle størrelser (Klædestykker) samt flere modeller i eget navn. 

 

Mange af hennes designs præsenterer hun på hhv. Instagram (@knitdesignbyninette) og Facebook (KnitDesign by Ninette). Designs og bøger i eget navn ses og forhandles på www.knitdesignbyninette.com.

 

Mange modeller strikkes oppefra og ned når det er muligt, især fordi det giver mindre monteringsarbejde og bedre mulighed for tilpasning undervejs for dem der strikker et givent design. 

 

1/1

NORSK STRIKKEFORBUND

Vi er glad for å ha fått med strikkeforbundet under festivalen. Som sikkert mange vet har forbundet som formål å være et uavhengig forbund som ønsker å ivareta norsk strikkekultur og tradisjon. Forbundet skal fremme medlemmenes interesser gjennom å videreføre kunnskap og ferdigheter innen strikking på alle nivåer. Her er det mulig å hente informasjon, komme med forslag og ideer og selvsagt bli medlem.

 

 

 

https://www.facebook.com/norskstrikkeforbund

 

1/1

NORSK STRIKKEFORBUND

Vi er glad for å ha fått med strikkeforbundet under festivalen. Som sikkert mange vet har forbundet som formål å være et uavhengig forbund som ønsker å ivareta norsk strikkekultur og tradisjon. Forbundet skal fremme medlemmenes interesser gjennom å videreføre kunnskap og ferdigheter innen strikking på alle nivåer. Her er det mulig å hente informasjon, komme med forslag og ideer og selvsagt bli medlem.

 

 

 

https://www.facebook.com/norskstrikkeforbund

 

1/1

NORSK STRIKKEFORBUND

Vi er glad for å ha fått med strikkeforbundet under festivalen. Som sikkert mange vet har forbundet som formål å være et uavhengig forbund som ønsker å ivareta norsk strikkekultur og tradisjon. Forbundet skal fremme medlemmenes interesser gjennom å videreføre kunnskap og ferdigheter innen strikking på alle nivåer. Her er det mulig å hente informasjon, komme med forslag og ideer og selvsagt bli medlem.

 

 

 

https://www.facebook.com/norskstrikkeforbund

 

1/1

NORSK STRIKKEFORBUND

Vi er glad for å ha fått med strikkeforbundet under festivalen. Som sikkert mange vet har forbundet som formål å være et uavhengig forbund som ønsker å ivareta norsk strikkekultur og tradisjon. Forbundet skal fremme medlemmenes interesser gjennom å videreføre kunnskap og ferdigheter innen strikking på alle nivåer. Her er det mulig å hente informasjon, komme med forslag og ideer og selvsagt bli medlem.

 

 

 

https://www.facebook.com/norskstrikkeforbund

 

1/1

AMANDAPROSJEKTET

Prosjektet ble til i 2010, og har spredd seg til hele landet, og de fleste sykehus. I dag leverer prosjektet tepper, luer, sokker, votter, koser og mere til over 300 sengeplasser over hele Norge.Alle sykehusene rundt om i landet har kontaktpersoner som samler inn bidrag, vasker og sorterer de, og leverer inn til sine respektive sykehus. Amandaprosjektet St. Olavs Hospital og Levanger har egen Facebooks ide med over 1000 medlemmer. 

Prosjektet samles flere ganger på strikkekafe hvor de strikker bidrag til prosjektet i sosialt samvær. De utveksler erfaringer, prøver ut nye oppskrifter og kommer med nye ideer.

Besøk deres stand og gjør deg kjent med dette fantastiske prosjektet.

 

Show More

ARRANGØR AV FESTIVALEN