Program oversikt 2021
 

Et program for deg som driver din egen podcast eller ønsker å starte din egen. Her får du mulighet til å møte og bygge nettverk med andre podcastere hele festivalhelga. Dere vil få et eget område der foredrag og erfaringsutveksling vil foregå. Det vil bli avsatt et eget rom som blir annonsert i det trykte programmet alle får ved ankomst.

 

Vi har for dere som er interessert i podcast satt av timer lørdag og søndag under posten «møt en podcaster». Her møter dere en erfaren podcaster som kan gi dere inspirasjon og tips.

For å delta er det nødvendig med festivalpass. 

Fredag 27.august 2021

Bårdshaug Herregård  1700 - 1800 

Att skapa en podcast - praktisk workshop med Sofia Kammerborn          

Maks 6 deltagere. Denne workshopen vil gå gjennom hele festivalen, og du vil få muligheten til å være med på mange arrangementer under festivalen der vi skal gjøre for opptak for senere podcast produksjon. 

Sofia Kammerborn vil gjennom hele festivalen lage en podcast med video som skal presenteres i etterkant av festivalen. De 6 deltakerne vil få være med på dette arbeidet, og får førstehåndskunnskap om podcast arbeid fra en av verdens beste strikkepodcastere. Brit Vie og Britt-Arnhild Wigum Lindland vil assistere under workshopen. 

Her er hva Sofia sier om workshopen: Tillsammans producerar vi ett podcastavsnitt från helgens strikkefestival. Vi planerar, filmar och redigerar en podcast. Vi får tips och idéer om kreativa lösningar och lär oss vad som är bra att tänka på för att skapa ett inspirerande, vackert och intressant avsnitt.

Fredag vil du få en innføring og gjennomgang av hvordan det tenkes å jobbes gjennom festivalen, fordeling av arbeidsoppgaver med mer. Deretter samles gruppen igjen lørdag kl 1430 - 1630, og til slutt en times samling på søndag. Filmen vil redigeres og ferdigstilles etter festivalens slutt. Og deretter deles.

LØRDAG 28.AUGUST 2021

Bårdshaug Herregård 0930 - 1130

Hvordan lage/utvikle strikkepodcast (video) med Brit Vie 

Her får du tips og ideer til det å lage videopodcast, kurset vil være en blanding av foredrag, erfaringsutveksling og gruppearbeid. Sofia Kammerborn og Britt-Arnhild Wigum Lindland vil assistere under kurset. Kurset passer både for de som ønsker å starte podcast og de som allerede er i gang.  

Bårdshaug Herregård 1200 - 1245

Podcastens historie m/Merete B Aae 

Podcastens historie fortalt av den utrolige historiefortelleren Merete B Aae. Få med deg denne historien samtidig som du slapper av med strikketøyet ditt i god atmosfære 

Bårdshaug Herregård 1400 - 1500

Møt en podcaster (Meet up) 

Vi ønsker at festivalens deltakere skal få møte menneskene bak podcastene man hører eller ser på. Det er et uformelt opplegg, der man kan få en prat og ta et bilde med en man ønsker å treffe. Hvem som dukker opp vil annonseres under festivalen. 

Her er det bare å møte opp (sted vil annonseres).

SØNDAG 29.AUGUST 2021

Bårdshaug Herregård 1000 - 1100

Erfaringsdeling med garnbutikken Fortuna

Vi har invitert de som står bak podcasten garnbutikken Fortuna som vil dele sin historie fra starten frem til i dag. De har lyktes med strikking og videopodcast ovenfor et stort publikum. 

Her er det bare å møte opp (sted vil annonseres)

Bårdshaug Herregård 1130 - 1215

Juridiske sider ved å drive en podcast

Det er endel lovverk rundt drift av podcast, og ikke alltid like enkelt å holde oversikt over alle aspekter. Foredraget er en enkel innføring i hva du må vite. Det vil også bli satt av tid til spørsmål. Benytt anledningen til å få gjennomgang som ikke har med strikking å gjøre, men som er like viktig. Leder for Midtnorsk kultur og strikkefestival er jurist, og vil lede dette foredraget. 

Møt opp, gratis med festivalpass (sted vil annonseres) 

Bårdshaug Herregård 1300 - 1400

Møt en podcaster (Meet up) 

Vi ønsker at festivalens deltakere skal få møte menneskene bak podcastene man hører eller ser på. Det er et uformelt opplegg, der man kan få en prat og ta et bilde med en man ønsker å treffe. Hvem som dukker opp vil annonseres under festivalen. 

Her er det bare å møte opp (sted vil annonseres)