Moteshow/catwalk

Vårt mål denne lørdagen å presentere spennvidden innen design fra den stilrene stilen til Duodu, den helt spesielle stilen til 2jinter, for så å avslutte med den fargerike designdronning fra Danmark- Christen Seyfarth.

Catwalk lørdag - Orklahallen 

DUODU

duodu3.jpg

foto:DUODU

Strikke designerne Rita Nylander og Anne Grut Sørum fra Trondheim leverer kunsthåndverk som løfter en hundreårig strikketradisjon opp i en annen divisjon.

https://duodu.no/duodu/

2JINTER 

tojinter.png

Karin Mertz Pladsen og Hanne Senstad, er 2jinter som syr ullkjoler med gamle strikkeklær og ullstoffer produsert i Østerrike. Alle kjolene er makeløse, De lager ikke to like. https://2jinter.no/

CHRISTEL SEYFARTH

moteshow seyfardt.jpg

"Det er klart, at det meste af min inspiration kommer fra Fanø. Fra havet, lyset, bølgerne, stormen, fuglene og den kraftfulde natur. Hvis du har sanserne åbne, kan du finde inspiration overalt." https://www.christel-seyfarth.dk/

Catwalk søndag - Orklahallen 

Vårt mål i dag er å presentere mer tradisjonelt strikkedesign med særpreg. Noen med lang erfaring, andre helt i startfasen av sin designkarriere.

Vi roer ned musikken litt og lytter til vakre, bølgende rytmer fra:

INGVILL FRELAND

sylvelin.jpg

Ingvill Freland fra Trøndelag elsker å boltre seg i garn, og har siden hun var lita jente laget egne kreasjoner. Hun designer klær og tilbehør til både barn og voksne. Hennes design presenteres gjennom flere kanaler, og selv driver hun nettbutikken www.strikkekista.no

Ingvill har tidligere gitt ut boka Eventyrstrikk og Strikkede luer. I tillegg bidro hun med noen oppskrifter i boka Feminint tilbehør.

MONICA MORTENSEN

monica2.png

Driver firma: Monicamdesign fra Ørlandet i Trøndelag. Hun lager for det meste strikkeoppskrifter til barn og voksne. Hun strikker modellene selv. Dere vil få se plagg designet av henne på catwalken. Hun har blant annet designet vår festivalkofte til festivalen i 2018.

https://www.monikamdesign.net/?fbclid=IwAR3o8D1SADvyEW3ZDRkNwjRkzFK6NldEB0ew4TKdJucZkeiXLPOsu_BMqaQ