Covid-19 og strikkefestival 

 

Vi må dessverre avlyse årets festival. 

Vi beklager å måtte meddele at vi må avlyse årets festival. På grunn av regjeringens forbud mot arrangement som samler over 500 personer ut august 2020, kan vi ikke gjennomføre årets festival.

 

Vi håpet i det lengste at det ville komme en mulighet for å gjennomføre festivalen, men med de føringer som kom på regjeringens pressekonferanse 30.4 er ikke dette mulig. Dette er dessverre en uforutsett situasjon utenfor vår kontroll. Vi vil imidlertid bruke tiden godt frem til neste år, og vil komme sterkt tilbake med ytterligere forbedringer.

 

Neste års festival vil avholdes 27-29 august 2021. 

 

Vi vil ta kontakt med alle som har kjøpt billetter pr e-post, og ber om forståelse for at dette kan ta et par dager. 

VELKOMMEN TIL FESTIVAL

27 - 29.aug 2021

28.aug 2021

29.aug 2021

Tema for årets festival: Kunst og design

Vi har endret navn til Midtnorsk kultur- og strikkefestival. I det ligger at vi mener strikking er kultur, en kultur med sterke historiske røtter i Norge. Kjenner du ikke til historien bak denne kulturen, har du også problem med å forstå hvorfor den fremstår slik den gjør i dag. Vår festival skal ha et innhold som fenger både unge og eldre.

Vi har derfor gleden av å avsløre at kunstner Kari Steihaug og designduoen DUODU kommer til årets festival. 

Foto: Thomas Tveter

KARI STEIHAUG

 

Gled dere til å møte denne fantastiske kunstneren som blant annet bruker garn og strikk i sine kunstverk. Les om Karis utrolige CV av separatutstillinger, gruppe og kollektivutstillinger, innkjøp og utsmykkinger her: https://kunstnerforbundet.no/kunstnere/3-Kari-Steihaug

 

Dere vil møtte kunstneren som foredragsholder og som instruktør på workshop. Gled dere til et inspirerende møte, vi er stolt over å ha fått Kari til Orkanger.

https://www.nrk.no/kultur/xl/det_vi_forlater-_-et-kunstnerportrett-av-kari-steihaug-1.14249588

Foto: DUODU

DUODU- FRA VENEZIA TIL ORKANGER 

 

En av verdens største kunstmønstringer i Venezia ønsket seg noe spesielt til utstillingen sin i 2019. Det fant de i Trondheim. Strikkeduoen «Duodu» fra Trondheim var eneste norske deltaker. Nå tar de turen til Orkanger og vår festival. Der skal de teste vår catwalk og stille ut sin nye 2020 kolleksjon inspirerte fra Afrika. Utstillingen skjer i et afrikansk inspirert lokale på Bårdshaug Herregård.

Les mer om Duodu her: 

https://duodu.no/duodu/         http://duodu.no/bestilling/

Her blir det mye å glede seg til når Duodu og andre designere tar catwalken i bruk.

Podcast om vår festival

Foto: Sofia Kammeborn

PODCAST Sofia Kammeborn, «strikkestjerne» fra Sverige. Fra deres besøk i Norge og vår festival i 2018.

Se og hør deres inntrykk; https://www.youtube.com/watch?v=EQqhM_kswH4&t=1s 

Kanskje blir du også fristet til å besøke oss i år? 

Video fra tidligere års festivaler

Cold Knitting Festivals

Vi er nå en del av et Nordisk samarbeid som har mottatt støtte fra Nordisk kulturfond. Dette gjør at vi når ut til en langt større kundegruppe og får tilgang til instruktører og foredragsholdere vi ellers ikke ville nådd. Dette setter store krav til innhold og kvalitet på festivalen vår, og det er vi glad for. Les mer: https://www.nordicknitlab.com/

Show More

ARRANGØR AV FESTIVALEN

HOVEDSAMARBEIDSPARTNER