Hovedgjest Ragnhild Dahl

Våren 2019 fikk hun tildelt Norges Husflidslag sin hedersnål i gull med diplom. Klart hun måtte være vår hedersgjest under festivalen 2021.

ragnhilddahl.png

Bilde: Ragnhild Dahl. Ragnhild i egen designet jakke i Skyggestrikk.

Vår hovedgjest Ragnhild Dahl har alltid tegnet og malt. I tillegg har det også blitt veldig mye tekstilt håndverk. Hun har husflidskole og er utdannet reklametegner. Hun har i flere år vært medlem av Trondheim Brukskunstforening og der arbeidet mest med tekstilkunst, litt klær, men hovedsakelig applikerte/maskinbroderte bilder/tepper, samt en del tekstil skulptur. Under brukskunstperioden var hun representert på en del utstillinger, både juryerte og vanlige salgsutstillinger, både i Trondheim, Steinkjer, Bodø og Oslo. Hun var også representert med et teppe på en juryert utstilling i Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum i 1978. Flere av hennes arbeid er innkjøpt av skoler i Trondheim og hun har designet og sydd diverse faner. 

 

Hun har laget flere design i strikking: Reinrosevotten med lue og sokker. Dette er et design hun gjorde som leder i Sør-Trøndelag husflidslag. Hun har også designet Trondheimsrosevott. For Sverresborg TF museum har hun, med utgangspunkt i museets store samling av trykkblokker, laget mønster til votter, sokker og en pompadur med pulsvarmere. 

 

Hun er medlem av Norges husflidslag og leder i Strinda husflidslag i til sammen 5 år. Leder i Sør-Trøndelag husflidslag STH (fylkeslaget for husflidslag i Sør-Trøndelag) i 6 år. I samme perioden var hun også leder for Folkekulturforbundet/Studieforbundet kultur og tradisjon i Sør-Trøndelag.

 

Opp i alt detter har hun deltatt på arrangement på Trondheimsmartnan og Rennebumartnan som kulturaktør med særlig fokus på formidling av husflid og håndverk.Hun har hatt mange kurs. Særlig har det blitt mye innen diverse strikking og nålebinding. Hun har også hatt flere kurs i nupereller, hekling, sprang/bregding og brodering. Likeså har hun vært mye brukt til å ha «småkurs»/foredrag om teknikker på husflidsmøter for ulike lokale lag både i Trondheim og ellers i regionen.

 

Med sin bakgrunn som pedagog og som person som finner stor glede i å formidle historier og tanker, har hun fått mange gode tilbakemeldinger om at hun er inspirerende og engasjerende lærer/instruktør.

 

Er det rart vi har engasjert Ragnhild som instruktør ved alle våre festivaler så langt. I 2021 skal hun få «fri» og nyte tilværelsen som gjest under hele festivalen.